Proiecte

Baza Socială

Un proiect bazat pe crearea unui grup de intervenție. Ne-am gandit la BaZa ca la o bază socială, menită să adune oameni care să găsească împreună soluții pentru situații care corespund intereselor comune (protecție socială, calitatea vieții, dezvoltare comunitară, protecția mediului etc.).

Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.

FocuSat

În rulota BaZa, cu un traseu sinuos prin diversele comunități rurale ale unor zone bine stabilite si atent gândite.

Un proiect care își propune să identifice principalele nevoi și probleme ale comunităților rurale selectate, dar și să propună modalități de rezolvare a lor. Vom fi observatori și, ulterior, participanţi activi la schimbare, prin diverse proiecte-intervenţie.

Atelierul

Un proiect de antreprenoriat social: ajutăm oameni din categorii vulnerabile să își vândă produsele sau realizăm diferite produse împreună cu ei: mic mobilier, obiecte decorative, corpuri de iluminat, recondiționare de obiecte vechi.

W2D

Ideea proiectului a apărut în urma activității Olgăi pe Terapeuti.ro, unde foarte mulți adolescenți și preadolescenți au pus întrebări referitoare la problemele lor unui grup de specialiști în psihologie și psihoterapie. În cadrul proiectului, urmărim o abordare mai complexă a acestor probleme, abordare bazată atât pe consiliere psihologică (sub forma terapiei de grup), cât și pe activități si tehnici terapeutice diverse (terapia prin artă, ergoterapie- terapia prin artă, terapie asistată de animale, sandplay – terapia prin jocul cu nisip, terapia prin muzică, terapia prin dans etc.).

W2D – acronim folosit de adolescenți, în mediul virtual, semnificând What to do.

EAP

EAP sau Employee Assistance Program este o idee nu foarte familiară mediului profesional românesc şi, în general, nici măcar sistemului românesc de asistenţă socială.

Ce presupune însă asistenţa socială pentru angajaţi?

Sindicatele se ocupă de drepturile angajaţilor, dar nu şi de problemele interumane apărute la locul de muncă, cu atât mai puţin de problemele private ale angajatului sau ale angajatorului. EAP este, în general, o formă de asistenţă socială de prevenire, care ajută oamenii să nu ajungă în situațiile de risc ale asistenței sociale clasice.

Câteva situaţii specifice: burnout (epuizarea la locul de muncă), conflicte cu colegii/supervizorii, probleme financiare, deces în familie, dependenţe.

Despre EAP am aflat de la Ursula, colega noastră, asistent social cu formare în Elveția, pe care o puteti contacta pe office@asociatiabaza.ro dacă vă interesează aplicarea EAP pentru angajații dvs.

developed and designed with by